Produkcija

Iceberg

Gūžinės salotos “Iceberg” yra didelės, tvirtos ir puikiai išlaiko formą, lapai – sultingi ir labai traškūs. Skonis neutralus, lengvas ir gaivus, be salotoms būdingo kartumo.

Idealios salotos su tirštais padažais, keptais ingredientais, mėsa, žuvimi ir sūriais ir t.t.

Salierai

Salierai yra malonaus kvapo bei salstelėjusio ir karstelėjusio skonio o stiebai traškūs bei sūraus skonio.

Galima valgyti tiek žalius, tiek ir termiškai apdorotus. Šios daržovės puikiai tiks sultims ir tirštiems kokteiliams ruošti, salierus galima valgyti žalius, dėti į sriubas, troškinius ir salotas.

Lollo Biondo

Salotos „Lollo Biondo“ – sultingos, traškios, turinčios švelnų salstelėjusį garstyčių skonį.

Puikiai dera su kitais žalumynais įvairiose salotose, tinka kaip garnyras įvairiems mėsos patiekalams, sumuštiniams gardinti.

Lollo Rosso

Salotos „Lollo Rosso“ , kartais dar vadinamos koralinėmis salotomis. Yra karstelėjusios, turi riešutų prieskonio.

Puikiai tinka prie keptos mėsos, troškinių, ruošiant karštąsias salotas. Geriausia patiekti su lengvais ir švelnaus skonio padažais.

Romaine

Romaninės salotos yra gana traškios, švelnaus skonio ir sočios, todėl populiariausias su šiomis salotomis gaminamas patiekalas pasaulyje yra Cezario salotos.

Puikiai tinka su vištiena, sūriu ar ankštinėmis daržovėmis. Neturi specifinio, įtaigaus skonio, todėl taip pat tinka žaliesiems kokteiliams, grilio patiekalams.

Lapiniai kale kopūstai​

Sveikuolių pasaulyje jie dar vadinami vegetarų jautiena, žalumynų karaliumi ar net maistinių medžiagų bomba. Ši daržovė yra laikoma viena naudingiausių organizmui.

Špinatai

Špinatai yra viena ankstyviausių lapinių daržovių – jų lapeliai skinami gegužės–birželio mėnesiais.

Kulinarijoje dažniausiai naudojami pertrinti – sriuboms ar salotoms. Puikiai dera su kiauliena, muskato riešutais, sūriu, kedrų riešutėliais, pomidorais. Kartu su citrinomis primins rūgštynes.

 

Kiniški kopūstai

Iš Kinijos kilusi lapinė daržovė, plačiai vartojama Rytų Azijos šalių virtuvėje, o pastaruoju metu išplitusi ir po kitas valstybes.

Skonis švelnus, kartais turintis šiek tiek aštrumo. Kopūstai tradiciškai valgomi troškinti, dedami į sriubas, tai pat valgomi ir neapdoroti, tinka salotų gaminimui.

Smailiagūžiai kopūstai

Šie kopūstai rekomenduojami daržovių troškiniams gaminti. Traškūs, švelnūs ir sultingi, gyslos plonos ir nekietos. Saldžiai pikantiškas skonis pagardinti salotoms.

Ąžuolo lapai

„Oaklif“ arba „dubolistny“ salotos savo pavadinimą pateisina savo lapų išvaizda, labai panaši į ąžuolą. Tai viena iš įsimintinų salotų spalvų ir subtilių riešutų skonio.

„Oaklif“ puikiai dera su avokadais, grybais, rūkyta lašiša. Galite įdėti jas į karštas salotas ir užkandžius, tinka beveik visiems padažams.

 

Kita

Taip pat auginome ir auginam įvairiausių kitų salotų kultūrų, tokių kaip: Frisse, Radichio, Frillice ir t.t.